400 г Purizon Adult Sterilised пиле и риба - без зърно

  • 400 г Purizon Adult Sterilised пиле и риба - без зърно
  • 400 г Purizon Adult Sterilised пиле и риба - без зърно
  • 400 г Purizon Adult Sterilised пиле и риба - без зърно
  • 400 г Purizon Adult Sterilised пиле и риба - без зърно

Идеалната суха храна за променената обмяна на веществата и намалените енергийни потребности на кастрираните котки: с малко мазнини, но с богато съдържание на протеини, прясно пилешко месо и 0% зърно научете повече...

400 г Purizon Adult Sterilised пиле и риба - без зърно 5 6
6 оценки
Снимки на продукта от клиенти
научете повече
542 zooТочки

Описание на продукта

Съблюдаването на естественото хранене на котките, които по природа са месоядни животни, е главният принцип, при създаването на сухата храна Purizon. С дял от 70 % подбрани съставки с животински произход храната Purizon е с особено високо протеиново съдържание. Тя е без зърно и жита . Purizon ще нахрани котката ви така че да задоволи нейните естествени потребности.  Тъй като храната на живеещите на свобода котки до голяма степен се състои от месо, техните зъби, челюсти и храносмилателна система са устроени така ,че оптимално да преработват месото и протеините. При котките храносмилателният процес и усвояването на хранителните вещества от месото и животинските мазнини протича значително по-бързо и по-добре в сравнение с житните култури. 
Затова премиум храната, Purizon е създадена с висок дял от 70 % подбрани животински съставки, включващи изобилие от свежо пилешко месо и прясно уловена риба от Северно море. Благодарение на 70 -процентното съдържание на продукти с животински произход, храната Purizon Adult риба е с 46% ценни протеини и се радва на отличен прием и поносимост от страна на животните.
Заради по-лошата им усвоимост, в Purizon не са добавени зърнени храни и ориз . Вместо тях в Purizon са вложени 30 % висококачествени плодове, зеленчуци и билки, които поддържат доброто здраве и жизнеността на Вашата котка.

Purizon Sterilised е с оптимално съдържание, отговарящо променената обмяна на веществата и повишеният апетит на кастрираните котки . Затова Purizon Sterilised е с намалено съдържание на мазнини (само 11 % сурови мазнини срещу 20% в храната Purizon Adult пиле и риба), което спомага за запазването на идеално тегло. Освен това при кастрираните котки съществува повишен риск от образуване на пикочни камъни: затова Purizon Sterilised съдържа DL-метионин. Той понижава pH стойностите на урината и предотвратява образуването на камъни.

Purizon Sterilised Пиле и Риба ще Ви спечели със своите качества:
  • Високо съдържание на протеини - 44 %
  • 70 % подбрани животински съставки
  • 30 % подбрани плодове, зеленчуци и билки
  • 0 % зърно (без глутен)
  • Понижено съдържание на мазнини - за запазването на идеално тегло
  • DL- метионин – подпомага здравето на пикочните пътища
  • Прясно пилешко месо, за отлична усвоимост
  • Произведена в Европа
  • Без изкуствени оцветители, овкусители и консерванти

Кое прави храната Purizon Sterilised толкова ценна за Вашата котка?
  1. Високо съдържание на протеини - 44 %: Тъй като котките по природа са месоядни животни, те се нуждаят от съдържаща месо и богата на протеини храна. Високото съдържание на протеини поддържа здравето и жизнеността на Вашата котка. Освен това протеините могат да се оползотворяват и като добър източник на енергия. Затова храната Purizon Sterilised е направена с висок дял протеините. Прясното пилешко месо доставя на Вашата котка лесноусвоими протеини. То се отличава с естествено балансирано съотношение на мастни киселини и с отлична усвоимост при котките.
  2. Изцяло без зърно-житни култури: Но тъй като в дивата природа котките не биха се хранили със зърно и жита, техният храносмилателен тракт не е пригоден да усвоява големи количества от тези храни. Въпреки това зърното и житата често се използват като евтин материал за запълване в производството на храна за котки. Прекомерното хранене със зърнено-житни храни, според ветеринарните лекари, може да доведе до проблеми със здравето, наднормено тегло и последващи усложнения, затова в Purizon те са напълно изключени от рецептата.
  3. Плодове и зеленчуци като здравословна алтернатива: Вместо житни или ориз в сухата храна Purizon са добавени само полезни плодове и зеленчуци в комбинация с билки , които укрепват нейното здраве и виталност.
    1. Морковите съдържат бета-каротин, който в организма се преобразува във витамин А и е полезен за зрението.
    2. Ябълките, касисът и малините съдържат витамини и са естествено богати на антиоксиданти.
    3. Екстракти от невен и от зелен чай са с антиоскидантно действие.
    4. Влакнините от грах доставят ценни баластни вещества, които подпомагат чревната функция.
  4. Прясно уловената херинга и рибеното масло са естествено богати на мастни киселини омега-3- и омега-6 . Те спомагат за това кожата да е здрава, козината - лъскава. Яйцата също са доставчик на ценни животински протеини , те съдържат витамини и минерали, както и зеаксантин и лутеин, за отлично зрение.
  5. Тауринът е жизненоважен за котките , той обаче не се произвежда от организма на котките в достатъчни количества. Той влияе на редица обменни процеси и е необходим най-вече за добрата сърдечна дейност и за зрението.
Purizon Sterilised е висококачествена, пълноценна храна за пораснали кастрирани котки от всички породи. Храната се предлага в опаковки от 400 г, 2,5 кг и 6,5 кг.
 

Състав

Състав
30 % прясно пилешко месо, 28 % пилешко месо (сушено), картофи, 5% пилешка мазнина, 2% сушени яйца, 1,5% прясна, обезкостена херинга, 1,5 % сушена херинга, 1% рибено масло (100 % масло от херинга), 1% хидролизирани животински протеини, грахови влакнини, сушени моркови, сушена люцерна, инулин, фрукто-олигозахариди, маннан-олигозахариди, сушен нар, сушени ябълки, сушен спанак, 0,3% псилиум, сушен черен касис, сушен портокал, сушен, сушени боровинки, натриев хлорид, суха бирена мая, 0,2% корени от куркума, 0,12 % глюкозамин, 0,09 % хондроитин сулфат, екстракт от невен, екстракт от алое вера, екстракт от зелен чай, екстракт от розмарин.


Добавки / на килограм:
Хранителни добавки: витамин A 18.000 IU, витамин D3 1.200 IU, витамин E 600 мг, витамин C 300 мг, ниацин 150 мг, D-пантенол 50 мг, витамин B2 (рибофлавин) 20 мг, витамин B1 (тиамин мононитрат) 10 мг, витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид) 8,1 мг, биотин 1,5 мг, фолиева киселина 1,5 мг, бета каротин 1,5 мг, витамин B12 (цианокобаламин) 0,1 мг, холин хлорид 2.800 мг, цинков хелат 910 мг, манганов хелат 380 мг, железен хелат 250 мг, меден хелат 88 мг, селен метионин 0,4 мг, DL-метионин 5.000 мг, таурин 5.000 мг, L-карнитин 400 мг Антиоксиданти:
растителни маслени екстракти с високо съдържание на токоферол

Purizon е пълноценна храна за пораснали кастрирани котки.

Аналитични елементи

суров протеин 46.0 %
мазнини 11.0 %
сурови влакнини 5.1 %
сурова пепел 8.9 %
калций 1.1 %
фосфор 0.9 %
омега-3 мастни киселини 0.45 %
омега-6 мастни киселини 2.0 %

Препоръки за хранене

Препоръки за хранене:
Всяка котка е индивидуална и различна от другите. Поради това тези данни са само приблизителни. Действителните потребности от храна на Вашата котка могат да варират в зависимост от нейната порода, активност и възраст. Преминаването към нова храна трябва да става бавно и постепенно в рамките на период от около 2 седмици. Храната да се дава на котката суха. Да се осигури постоянно прясна вода за пиене. Да се съхранява на сухо и проветриво място..
 
Тегло на котката Дневно количество храна
2 кг 25 - 30 г
2,5 кг 30 - 40 г
3 кг 35 - 45 г
3,5 кг 35 - 50 г
4 кг 40 - 55 г
4,5 кг 45 - 55 г
5 кг 45 - 60 г
5,5 кг 50 - 65 г
6 кг 55 - 70 г
6,5 кг 55 - 75 г

Оценка/и

Последните оценки на клиенти