Клещи за нокти - размер: 11,5 см

  • Клещи за нокти - размер: 11,5 см
  • Клещи за нокти - размер: 11,5 см

Клещи за нокти с нехлъзгаща се дръжка. Подходящи за всякакви домашни животни научете повече...

Клещи за нокти - размер: 11,5 см 5 8
8 оценки
Снимки на продукта от клиенти
380 zooТочки

Описание на продукта

Тези клещи за нокти са подходящи за подрязване на ноктите на всякакви домашни животни. Специалните остриета от неръждаема стомана не причиняват цепене на ноктите. Нехлъзгащата се дръжка позволява удобно ползване на клещите. Обикновено подрязването на ноктите може да се извършва от стопанина на животното в домашни условия. Ако се чувствате несигурни, нека ветеринарния лекар Ви покаже как да извършвате процедурата правилно.

Важно:
Вътре в нокътя преминават кръвоносни съдове и нервни окончания, които не бива да бъдат наранявани. При тъмни на цвят нокти кръвоносните съдове обикновено се различават много трудно. По тази причина Ви съветваме за по-сигурно да не подкъсявате ноктите прекалено много.

Указания за ползване:
Преди да започнете с рязането на ноктите, хванете здраво лапата на кучето. Отрежете нокътя малко преди окончанието на кръвоносния съд с наклон надолу, така че да запазите естествения профил на нокътя.

Съвет за рязане на тъмни нокти:
Намерете си помощник: единият от вас да държи животното и да осветява отдолу ноктите (например с химикалка-фенерче), а другият да ги реже.

Оценка/и

Последните оценки на клиенти