Вашата количка

Количката Ви е празна.

Приложението zooplus

Към апликацията
Безплатна стандартна доставка над 79 лв.**

15 години zooplus

Петнадесет години zooplus – една причина за празнуване! Петнадесет години zooplus означава петнадесет години изгодно хранене на животни и иновативни потребности за животните, поръчвани по интернет и доставяни директно до входната врата. Придружете ни обратно до нашите корени и вижте как започна всичко...

През юни 1999 е създаден първият немски интернет магазин за животински потребности “ (Handelsblatt, 27.12.1999). Целта на младия основателски колектив е: Доставка на потребности за животни по американски пример директно до Вашата врата – и това на особено изгодни цени! От началото: онлайн форум и приемен час при ветеринар. Изпращането се осъществява при поръчка под 30 немски марки срещу пощенска такса от 6,90 немски марки. Същевременно през декември 1999 zooplus се ангажира с една дарителска акция за индонезийските суматрански тигри: В сътрудничество с WWF се финансира образование, водено от пазачи на ловни паркове и агенти, което има за цел, да прекрати занаята на търговците на тигри.

Zooplus поема през 2000 година и по пътя на разширяването: Вече и австрийските клиенти имат възможност да купуват онлайн храна и принадлежности за животни. Едновременно с това започва и програма за съдружниците на zooplus , която дава възможност на хората, занимаващи се с уебсайтове, да печелят пари в брой чрез слагане на zooplus-банери.3 процентова комисиона, много средства за реклама и прозрачност при връщането на пари, убеждават много приятели на животни със собствени уеб страници.

Това убеждава! През 2002 Сеп Майер тества тества продукти от zooplus заедно с кучето си Batzenhofer и разказва за тях в собстевената си вестникарска колона. След като еврото заменя немската марка, продължава и разширяването на фирмата: През 2005 онлайн се отварят www.zooplus.com иwww.zooplus.co.uk.

От2006 zooplus предлага и на френските си клиентиwww.zooplus.fr изгодни принадлежности и висококачествени храни за животни. Докато Италия става световен шампион по футбол, приятелите на животни намират в блога на zooplus интересни научни статии, игри с печалби и презентации на продукти за домашни животни. Допълнително в края на 2006онлайн се отваря и zooclub интерактивна общност за животни и техните собственици . Тук всяко животно има свой собствен профил с фотоалбум, дневник и табло –за собствениците има форум и разнообразни възможности за интеракция.

През декември 2006 се отваря и холандския магазин www.zooplus.nl, следван от Полша през април 2007 (www.zooplus.pl) както и от Италия през септември 2007 (www.zooplus.it). Но с това не свършва интернационализацията на големия магазин за домашни животни: От април 2008 клиенти от Испания също могат да печелят от големия асортимент и изгодни цени, през май 2008 zooplus AG стъпва при това и на борсата.

Скока от малка, току-що стартирала фирма, до реномиран интернет магазин, се удава на zooplus. Zooplus премества седалището на фирмата през септември 2008 от Унтерфьоринг в столицата на Бавария Мюнхен. Като един опитен екип от приятели на животните, техници, специалисти по продукция, биолози и ветеринари ,zooplus-тимът си разбира от занаята и поставя своя фокус върху домашните животни и техните собственици .

На 29 юни 2009 целият ни екип погледна назад към петнадесетте успешни години на zooplus.