Готови за лятото със zooplus

Формички подарък

🎁 Формичка за лед или сладолед подарък с всяка поръчка!

Разхладете любимците си с нещо неустоимо вкусно през горещите летни дни със zooplus формичките за лед или сладолед сега! 💚

zooplus форми-лапички за лед

подарък за поръчки над 49 лв.

LED

zooplus силиконова форма за сладолед

подарък за поръчки над 79лв.

SLADOLED

*Купоните са валидни от 18.06 до 24.06.24 г. вкл. за поръчки над 49/79 лв. Купоните не могат да се комбинират с други промоции. Можете да използвате само един код купон.

  • Храна за котки
  • Аксесоари за котки
  • Храна за кучета
  • Аксесоари за кучета

Как да опазим любимеца от горещината:

Охлаждане със сладолед

Домашният кучешки сладолед или замразена постелка с нещо за близане предлагат охлаждане и занимание

Охлаждаща постелка

Охлаждащата постелка предлага прохладно място за спокойна дрямка

На сянка

Местенце на сянка би осигурило на любимеца прохлада

Консервирана храна

Консервираната храна осигурява на Вашия домашен любимец достатъчно течности

Басейни

Басейните за кучета и котки осигуряват забавление и игри в прохладната вода

Питейна вода

Любимеца винаги трябва да има на разположение прясна питейна вода за разхлаждане

Ето как да опазим котката от горещините:

Прием на много течности

За да сте сигурни, че Вашият домашен любимец получава достатъчно течности в горещите летни дни, можете да използвате следните трикове:

Поставете няколко купички за пиене из къщата си, за да улесните достъпа до прясна вода. Освен това можете да покриете част от нуждата от течности чрез храната, като допълвате сухата храна с консервирана, или я замените напълно през лятото.

Създайте достатъчно сенчести зони

В горещия сезон тъмните подове и асфалтовите пътеки стават много горещи, което затруднява ходенето по тях за нашите четириноги приятели. За да поддържате земята приятно хладна, можете например да постелете леки или влажни одеяла. Охлаждащите постелки или сенчестите места под чадъра също са подходящи, за да се опазите от горещината.

Замразени котешки лакомства

Не сме единствените, които се наслаждават на сладоледа в горещите дни – нашите четириноги приятели също го обожават! Котешкият сладолед е много лесен за приготвяне и осигурява вкусен начин за охлаждане. Но дори и изкушението да е голямо, котките трябва да се наслаждават на своя котешки сладолед бавно и той не трябва да е много студен. Затова оставете сладоледа да се размрази леко преди да го поднесете.

Кучетата и топлината: горещи съвети за разхлаждане

Охлаждане с вода

Къпането е наистина лесен начин за Вашето куче да се охлади в жегата. Ако не живеете близо до езеро или рекичка, Вашият четириног приятел също ще се зарадва на кучешки басейн или малка вана в градината. А с подходящите водни играчки Вашето куче ще бъде насърчено да се поизкъпе малко!

Прием на много течности

Нашите кучета регулират телесната си температура чрез задъхване. Колкото повече се задъхва, толкова повече течност губи.

Затова поставете няколко поилки или купички в дома си, за да улесните достъпа до прясна вода. Освен това можете да покриете част от необходимостта от вода чрез храната, ако Вашият четириног приятел обича консервирана храна. Можете да го използвате като допълнение към сухата храна или да я замените напълно през лятото.

Нашият допълнителен съвет: ние не сме единствените, които се наслаждават на сладоледа в горещите дни – нашите четириноги приятели също го обожават! Кучешкият сладолед е много лесен за приготвяне и осигурява вкусен начин за разхлаждане.

Планирайте разходките рано сутрин и късно вечер

Избягвайте разходките по време на горещия обяд. Асфалтът се нажежава и слънцето напича гъстата козина на нашите четириноги приятели. Затова през лятото е препоръчително да отложите ежедневните си обиколки за по-хладните сутрешни и вечерни часове. Освен това късите разстояния обикновено са напълно достатъчни, особено ако са в сенчести гори или паркове.

Ледено студени лакомства

Независимо дали става дума за домашно приготвен кучешки сладолед или замразена постелка за близане с любимото лакомство на Вашия четириног приятел – и двете са страхотен начин да разхладите кучето си.

Разхлаждащо място

Когато температурите са високи, кучетата търсят хладно място, където могат да се отпуснат оптимално. Можете да поставите охлаждаща постелка, върху която Вашето куче да се разхлажда. Това е особено подходящо, ако Вашият апартамент не предлага достатъчно хладни места.