Защита на животните от zooplus: ние помагаме на четириногите!

Помагаме заедно!

За жалост не всички животни имат късмета на домашните любимци, които живеят при нашите клиенти. Много от тях нямат свой дом, в който с любов да бъдат обгрижвани. За нас е важно да подкрепим и животните в нужда. Обръщайки поглед назад към отиващата си 2019 година отново можем да отбележим редица национални и международни дарителски проекти и кампании, с които сме помогнали на малки и големи организации, работещи с животни. Вижте малко повече за това, по какъв начин zooplus се ангажира с благоденствието на животните.


zooplus помага: акценти от нашите дарителски акции 2019


159 000 евро, дарени на VIER PFOTEN

159 000 евро дарениe!

По случай 20-годишнината на нашата компания организирахме Седмица на благотворителността. И тъй като 20 години zooplus беше един много сериозен повод за празнуване, ние дарихме 20% от цената на дребно на продукти от нашата ексклузивна марка zooplus. Така събрахме и дарихме сума от 159 000 евро на организацията за защита на животните VIER PFOTEN, активна неправителствена организация, занимаваща се с правата на животните, на местно и международно ниво.

Отстъпка от 10% за всички приюти / организации за защита на животни

10% отстъпка

Много животни са в затруднено положение или пък нямат подслон. В тези почти безнадеждни случаи благотворителните организации и свързаните с тях приюти често се намесват, за да осигурят на животните покрив и необходимите грижи. Ние искаме да ги подкрепим в техните усилия и затова предложихме на организациите за защита на животните и приютите постоянна отстъка от 10% за поръчки на стойност над 160 лева.

Кучето-асистент Енцоо (Enzoo)

Enzoo

Кучетата –асистенти неимоверно много облекчават живота на хората с физически ограничения. Обучението на едно такова куче е много времеемко и е свързано с разход на доста средства. В Нидерландия zooplus пое всички разходи за обучението на куче-водач на слепи хора. Между другото, клиентите на zooplus имаха право да участват в гласуване за избор на името на кучето. Беше избрано Enzoo – комбинация от името Енцо и окончанието „zoo“ - от zooplus. Enzoo ще се обучава при Нидерландската кралска асоциация за физиотерапия (KNGF) за куче-асистент. След година и половина той ще бъде в състояние да помага на хора с ограничени физически способности, например на хора с увредено зрение.

zooТочки в защита на животните

zooТочки

За всяко 1 евро от стойността на своята поръчка нашите клиенти получават една zooТочка. Тези точки могат впоследствие да се обменят за премии във вид на стоки за домашните любимци. Те могат обаче и да бъдат дарени в полза на проекти за защита на животните. Събраните по този начин zooТочки периодично се трансформират в дарения във вид на храна за избрани организации за защита на животните. Бонус програмата на zooplus функционира не само в Германия, но и в други европейски държави. Например нашите полски колеги през 2019 година подкрепиха организацията Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, която се занимава със защита на животните в Краков.

Дарителска акция по случай световния ден за защита на животните 2019

В помощ на животните

По случай световния ден за защита на животните 2019, в немския магазин на zooplus с благотворителна цел се продаваха меки завивки на цена от 1 евро. Беше набрана сумата 11 770 евро, която беше дарена на организацията за защита на животните Streunerglück e.V. и на конната база Rennpferde Boomerang gGmbH. Освен това работещите в zooplus помогнаха на Rennpferde Boomerang gGmbH да се постегнат конюшните, оградата и арената на организацията. Също така беше построена хубава кошара за овцете и за шотландското пони Паулин.

Дарения от складовете на zooplus

Складове

При zooplus процентът на върнатите стоки е изключително нисък. Въпреки това се случва понякога клиент да върне закупената стока. След като ги получим обратно, ние проверяваме всички върнати пратки. Ако продуктът е в изправност и с ненарушена опаковка, той внимателно се проверява. Продуктите, за които се прецени, че могат да бъдат използвани, се даряват на избрани, регистрирани организации за защита на животните в различни страни, например Германия, Франция, Нидерландия и Полша.

Време за споделяне: 201.351 евро за защита на животните

201.351 евро за защита на животните

В предколедните дни 10% от стойността на продадените продукти от марките Wolf of Wilderness, Purizon, Wild Freedom и Concept for Life бяха дарени на избрани организации за защита на животните.

Заедно с Вас ние успяхме да извършим добри дела и да дарим общо 201 351 евро на различни организации за защита на животните из цяла Европа. В Германия от нашата подкрепа се възползваха организациите Tiertafel Hamburg e.V., Tiertafel München e.V., S.A.T. Tiertafel Essen e.V. и Tierrettung München e.V. Освен това подкрепихме проекта на Фонда за опазване на дивата природа (WWF) "Коали в Австралия", като помогнахме за спасяването и отглеждането на коали, пострадали в опустошителните пожари в Австралия.

zooplus използва 100% зелена ел.енергия

100% зелена електрическа енергия

Грижата за климата също е вид защита на животните! Затова за своите офиси в Мюнхен zooplus използва 100% зелена ел.енергия. Електричеството се добива от екологични енергийни източници и е тествано от ТЮФ Норд (TÜV Nord). Спестените по този начин въглеродни емисии възлизат на 121,88 тона за година. Кликнете тук, за да видите Сертификата опазване на климата, издаден от нашия енергиен партньор Lichtblick.