Purizon Adult риба без зърно

  • Purizon Adult риба без зърно
  • Purizon Adult риба без зърно
  • Purizon Adult риба без зърно
  • Purizon Adult риба без зърно
  • Purizon Adult риба без зърно
  • Purizon Adult риба без зърно

Натурални съставки с най-високо качество, напълно без зърно и жита, с високо съдържание на протеини: 70 % риба, като единствен източник на месо - идеална при алергии и хранителни непоносимости научете повече...

Purizon Adult риба без зърно 5 8
8 оценки
488 zooТочки

Описание на продукта

Съблюдаването на естественото хранене на котките, които по природа са месоядни животни, е главният принцип, при създаването на сухата храна Purizon. С дял от 70 % подбрани съставки с животински произход храната Purizon е с особено високо протеиново съдържание. Тя е без зърно и жита . Purizon ще нахрани котката ви така че да задоволи нейните естествени потребности.  Тъй като храната на живеещите на свобода котки до голяма степен се състои от месо, техните зъби, челюсти и храносмилателна система са устроени така ,че оптимално да преработват месото и протеините. При котките храносмилателният процес и усвояването на хранителните вещества от месото и животинските мазнини протича значително по-бързо и по-добре в сравнение с житните култури. 
Затова премиум храната, Purizon е създадена с висок дял от 70 % подбрани животински съставки, включващи прясно уловена риба от Северно море както и други полезни хранителни съставки като например ценно масло от херинга. Благодарение на 70-процентното съдържание на продукти с животински произход, храната Purizon Adult риба е с 44% ценни протеини и се радва на отличен прием и поносимост от страна на животните.  
Заради по-лошата им усвоимост, в Purizon не са добавени зърнени храни и ориз . Вместо тях са вложени 30 % висококачествени плодове, зеленчуци и билки, които поддържат доброто здраве и жизнеността на Вашата котка. 

Purizon Adult с риба без зърно ще Ви спечели със своите качества:
  • Високо съдържание на протеини - 44 %
  • 70 % подбрани животински съставки
  • 30 % подбрани плодове, зеленчуци и билки
  • 0 % зърно (без глутен)
  • прясно уловена херинга от Северно море, за отлична усвоимост
  • Произведена в Европа
  • Без изкуствени оцветители, овкусители и консерванти
Кое прави храната Purizon Adult с риба толкова ценна за Вашата котка?
  1. Високо съдържание на протеини - 44 %: Тъй като котките по природа са месоядни животни, те се нуждаят от съдържаща месо и богата на протеини храна. Високото съдържание на протеини поддържа здравето и жизнеността на Вашата котка. Освен това протеините могат да се оползотворяват и като добър източник на енергия. Затова храната Purizon с риба е направена с висок дял протеините. Прясната херинга доставя на Вашата котка лесноусвоими протеини. Тя се отличава с естествено балансирано съотношение на мастни киселини и с отлична усвоимост при котките.
  2. Изцяло без зърно-житни култури: Тъй като в дивата природа котките не биха се хранили със зърно и жита, техният храносмилателен тракт не е пригоден да усвоява големи количества от тези храни. Въпреки това зърното и житата често се използват като евтин материал за запълване в производството на храна за котки. Прекомерното хранене със зърнено-житни храни, според ветеринарните лекари, може да доведе до проблеми със здравето, наднормено тегло и последващи усложнения, затова в Purizon те са напълно изключени от рецептата.
  3. Плодове и зеленчуци като здравословна алтернатива: Вместо житни или ориз в сухата храна Purizon са добавени само полезни плодове и зеленчуци в комбинация с билки , които укрепват нейното здраве и виталност.
    1. Морковите съдържат бета-каротин, който в организма се преобразува във витамин А и е полезен за зрението.
    2. Ябълките, касисът и малините съдържат витамини и са естествено богати на антиоксиданти.
    3. Екстрактите от невен и от зелен чай са с антиоскидантно действие.
    4. Влакнините от грах доставят ценни баластни вещества, които подпомагат чревната функция.
  4. Прясно уловената херинга и рибеното масло са естествено богати на мастни киселини омега-3- и омега-6 . Те спомагат за това кожата да е здрава, козината - лъскава. Яйцата също са доставчик на ценни животински протеини , те съдържат витамини и минерали, както и зеаксантин и лутеин, за отлично зрение.
  5. Тауринът е жизненоважен за котките , той обаче не се произвежда от организма на котките в достатъчни количества. Той влияе на редица обменни процеси и е необходим най-вече за добрата сърдечна дейност и за зрението.

Състав

Състав:
30 % прясна обезкостена херинга, 28 % сушена херинга, 18 % картофи, рибено масло (100 % масло от херинга), 2 % яйчен прах, хидролизирани животински протеини, грахови влакнини, сушени моркови, 1,6 % сушена люцерна, инулин, фрукто-олигозахариди, маннан-олигозахариди, 0,5 % сушен портокал, сушени ябълки, сушен спанак, 0,3 % псилиум, сушен черен касис, сушени боровинки, натриев хлорид, суха бирена мая, 0,2 % корени от куркума, 0,12 % глюкозамин, 0,09 % хондроитин сулфат.

 

Добавки / за килограм:
Хранителни добавки: витамин A 18.000 IU, витамин D3 1.200 IU, витамин E 600 мг, витамин C 300 мг, ниацин 150 мг, пантотенова киселина 50 мг, витамин B2 20 мг, витамин B1 10 мг, витамин B6 8,1 мг, лутеин 5 мг, фолиева киселина 1,5 мг, биотин 1,5 мг, витамин B12 0,1 мг, бета каротин 1,5 мг, холин хлорид 2.500 мг
Микроелементи: цинков хелат 910 мг, манганов хелат 380 мг, железен хелат 250 мг, меден хелат 88 мг, селенометионин 0,8 мг
Аминокиселини: DL-метионин 4.000 мг, таурин 4.000 мг, L-карнитин 300 мг
Растителни добавки: екстракт от Алое Вера 1.000 мг, екстракт от зелен чай 100 мг, екстракт от гроздови семки 100 мг


Purizon е пълноценна храна за израснали котки.

Аналитични елементи

суров протеин 44.0 %
мазнини 20.0 %
сурови влакнини 1.8 %
сурова пепел 8.5 %
калций 1.0 %
фосфор 0.9 %
омега-3 мастни киселини 1.4 %
омега-6 мастни киселини 3.1 %

Препоръки за хранене

Препоръки за хранене:
Всяка котка е индивидуална и различна от другите. Поради това тези данни са само приблизителни. Действителните потребности от храна на Вашата котка могат да варират в зависимост от породата, активността и възрастта на животното. Преминаването към нова храна трябва да става бавно и постепенно в рамките на период от около 2 седмици. Храната да се дава на котката суха. Да се осигури постоянно прясна вода за пиене. Да се съхранява на сухо и проветриво място.

 

Тегло на котката Дневно количество храна
2 кг 30 - 40 г
2,5 кг 35 - 45 г
3 кг 40 - 50 г
3,5 кг 45 - 60 г
4 кг 50- 65 г
4,5 кг 50 - 70 г
5 кг 60 - 80 г
5,5 кг 65 - 85 г
6 кг 70 - 90 г
6,5 кг 70 - 95 г

 

Оценка/и

Последните оценки на клиенти