Информация за Директива на Европейския съюз относно платежните услуги PSD2.0

Скъпи клиенти на zooplus,

ще Ви запознаем накратко с най-важните промени, касаещи онлайн плащанията.

Считано от септември 2019 клиентите, извършващи електронни разплащания, следва да се идентифицират по два различни начина. За какво става дума накратко:

  • Използването на 3D-Secure-код повишава сигурността на плащанията с кредитна карта през интернет.
  • Чрез този инструмент клиентите правят допълнително потвърждение на своето желание да извършат дадено плащане, например чрез парола, чрез ПИН или чрез пръстов отпечатък. Методът за допълнително идентифициране зависи от Вашата банка: много банки са разработили специални мобилни приложения за целта или предоставят за ползване токен-устройство.
  • По този начин крадците повече няма да могат да пазаруват в интернет, разполагайки само с откраднатите данни от Вашата карта, като номер на картата и контролно число.

За да можете и за в бъдеще да извършвате плащания към zooplus, без да се налага да извършвате повторна верификация, Вие можете просто да добавите zooplus към така наречения „Бял списък” на търговците, на които имате доверие. Предварително трябва обаче да уточните при Банката си дали издателят на Вашата карта предоставя тази възможност.

Допълнителна информация относно европейската директива PSD2 можете да откриете тук